Visagie

Visagie is het vakgebied dat zich bezighoudt met het accentueren van de sterke kanten van een gezicht en het camoufleren van de minder sterke kanten. Het Franse woord ‘visage’ betekent gezicht.

Tijdens de vakopleiding bij de School van Mieke Petiet in Amsterdam heb ik geleerd iedereen op te maken: de bruid, het fotomodel, donkere en Aziatische huid, de 2e en 3e generatie vrouw opmaken en de geraffineerde mannen make-up aanbrengen, alles van naturel tot uitbundige glamourlook.

Bij de visagie lees je een gezicht. Een gezicht vertelt wie je bent, over de verhoudingen en vormen.
Een visagist brengt door geraffineerd gebruik van kleuren en materiaal kleine veranderingen aan, verlegt accenten en corrigeert.
Een jongere huid vereist weer hele andere technieken en producten dan de oudere huid, ditzelfde geldt ook voor de donkere en lichtere huid.
Een dagelijks make-up stelt weer hele andere eisen dan wanneer je gaat trouwen, solliciteren, een fotosessie, catwalk, tv-optreden of naar een feest gaat.

Na de visagie bespreek ik welk kapsel jou het mooiste staat want deze moet passen bij jouw persoonlijkheid, vorm gezicht en gelegenheid.